© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 2

Uitgerukte paal veroorzaakt ravage aan woning

Een auto die een verlichtingspaal uit de grond rukte, veroorzaakte vrijdagnacht een ware ravage aan de woning van Maria Beerens (71) op Brand in Retie. Door de klap is een hoek uit haar huis gerukt. Als bij wonder raakte niemand gewond.

Bart Van den Langenbergh

Nog geen tien minuten nadat de alleenstaande Maria Beerens vrijdagnacht van de woonkamer naar haar slaapkamer achteraan haar huis op Brand in Retie was gegaan, brak de hel los. Een BMW komende van Mol-Postel geraakte omstreeks 1u van de baan, en rukte een verlichtingspaal uit de grond. De paal botste meters verder met een knal tegen de woonkamer van het huis van Maria Beerens. Door de klap raakte een hoek van de woning zwaar beschadigd. De brandweer moest de gevel komen onderstutten.

“Ik dacht eerst dat er een aardbeving gebeurd was. Ik ben meteen uit bed gestapt en ben door een raam van een kamer naar buiten gaan kijken. Ik zag een auto bijna tegen mijn huis staan”, legt Maria Beerens uit. “De bestuurder van de BMW had intussen al twee keer bij me aangebeld. Toen ik daarna de deur van de woonkamer opende, zag ik de ravage.” De bestuurder, die niet had gedronken, was vermoedelijk even ingedommeld.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio