Beton verdwijnt volledig op E34

De volgende fase van de vernieuwing van de E34 start in het voorjaar 2016 tussen Lille en Gierle. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beton verdwijnt volledig op E34

Print
Lille / Turnhout / Arendonk - De volgende fase van de vernieuwing van de E34 start in het voorjaar 2016 tussen Lille en Gierle. In tegenstelling tot eerdere plannen verdwijnt nadien ook het betonnen wegdek tussen Turnhout en de Nederlandse grens om plaats te maken voor asfalt.

De voorbije maanden kreeg het wegdek tussen Oelegem (Ranst) en Lille in beide richtingen al een opknapbeurt in asfalt. Het was aanvankelijk de bedoeling om dit najaar nog het gewapend beton tussen Turnhout en Arendonk te overlagen, maar die plannen worden bijgestuurd.

"We hebben vastgesteld dat het wegdek tussen Turnhout en de Nederlandse grens ook bijna helemaal versleten is. In plaats van dat wegdek te overlagen, halen we ook dat beton er volledig uit om te vervangen door asfalt", zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Het was voor AWV daarom een logische stap om de werkzaamheden volgend jaar verder te zetten op de plaats waar ze gestopt zijn. Dit betekent dat vanaf maart 2016 de betonplaten tussen het af- en oprittencomplex 21 in Lille en het complex 22 in Gierle-Beerse worden opgebroken en vernieuwd met asfalt. De jaren nadien neemt AWV het resterende traject tussen Gierle en Mol-Postel onder handen.

AWV maakt in 2016 ook werk van de aanleg van een rotonde aan de af- en oprit van de E34 in Lille. Aan het complex in Gierle vinden nog aanpassingen plaats om de doorstroming van het verkeer beter te laten verlopen.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio