GR Technics laat zonnebloemen schijnen

Print

Gunter Roefs van GR Technics in Beerse staat bij de Powerunit waarbij festivalorganisatoren zelf groene stroom kunnen opwekken. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - Het bedrijf GR Technics uit Beerse heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarbij festivalorganisatoren zelf groene stroom opwekken. Daarmee kunnen ze dan lichtmasten in de vorm van zonnebloemen laten branden.

Festivalorganisatoren of bedrijven die duurzaam willen werken, kunnen hun licht, letterlijk en figuurlijk, opsteken bij GR Technics in Beerse. Het bedrijf in de Beemdenstraat in Beerse is al tien jaar lang een fabrikant van licht- en cameramasten en komt tegen volgend jaar met enkele belangrijke nieuwigheden op de markt.

“Omdat we dit jaar zijn overgeschakeld op led-verlichting pakken we uit met enkele nieuwigheden”, legt Gunter Roefs, zaakvoerder van GR Technics, en tevens schepen in Beerse, uit. “Zo ontwikkelden we de Powerunit, een installatie met zonnepanelen en batterijen. Bijvoorbeeld festivalorganisatoren kunnen die plaatsen en zo zelf groene stroom opwekken. En als de zon niet genoeg schijnt, worden de batterijen automatisch opgeladen via een kleine generator. Het systeem is erg handig om lichtmasten op een terrein te laten branden."

GR Technics ontwierp ook zelf originele lichtmasten in de vorm van zonnebloemen waarin telkens drie led-lampen zijn ingebouwd.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio