Tom Zwaenepoel vertelt over Vaticaan

Auteur Tom Zwaenepoel heeft paus Franciscus al persoonlijk ontmoet. Foto: GvA

Tom Zwaenepoel vertelt over Vaticaan

Print
Lille - In de bibliotheek in Lille onthult Tom Zwaenepoel op donderdag 1 oktober alle geheimen en weetjes over het Vaticaan.

Het Davidsfonds Lille-Poederlee-Wechelderzande, de Cultuurraad en Vormingplus Kempen nodigen docent en auteur Tom Zwaenepoel op donderdag 1 oktober om 20u uit naar de bib van Lille.

Tom Zwaenepoel geeft een kort overzicht van de belangrijkste gebouwen op het Vaticaans grondgebied, zoals de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea (met als hoogtepunt de Sixtijnse Kapel) en de beroemde Vaticaanse Tuinen. Verder stelt hij de protagonisten van deze ministaat voor: de paus en zijn entourage. Met wie vormt de ‘man in het wit’ een woongemeenschap?

Tot slot vertelt hij ook over enkele bekende tradities. Waarom wordt het Sint-Pietersplein op paaszondag met Hollandse bloemen versierd? Waarom wou Johannes Paulus II absoluut een kerstboom en een kerstkribbe op het Sint-Pietersplein? Waarom draagt een paus een witte soutane en rode schoenen? En waarom wou de Poolse paus absoluut de wereld rondtrekken? Was dit een vlucht uit de sterk bewaakte Vaticaanse staat?

Deze lezing is gratis toegankelijk maar liefst vooraf inschrijven:arlette.laenen@lille.be

Tips om te Doen!