© GvA

Provincie telt fietsen in Beerse

De gemeente Beerse sluit een samenwerkingsovereenkomst af met de provincie Antwerpen om fietstellingen uit te voeren.

De provincie Antwerpen investeert in het opzetten van een provinciale Fietsbarometer. Deze fietsbarometer bestaat enerzijds uit gegevens uit fietstellingen en anderzijds uit fietsroutegegevens, verzameld door middel van een meetfiets.

Er zijn permanent fietstellingen op 15 strategische plaatsen op het bovenlokaal fietsroutenetwerk in de provincie Antwerpen en er zijn tijdelijke tellingen. Voor deze tijdelijke tellingen doet de provincie een beroep op de gemeenten.

De gemeente Beerse sluit een samenwerkingsovereenkomst af met de provincie Antwerpen om deze tijdelijke tellingen uit te voeren. "Hiervoor moeten gedurende 2 weken per jaar (buiten de schoolvakanties, tussen 1 maart en 30 juni of tussen 1 september en 31 oktober) op 3 strategische plaatsen fietstellingen uitgevoerd worden", luidt het bij het schepencollege van Beerse. "Hiervoor stelt de provincie telapparaten, telslangen en software gratis ter beschikking. De resterende 46 weken van het jaar kan de gemeente deze materialen vrij gebruiken."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio