Zweepes Ven is meest ecologische speelplein

De kinderen van de speelpleinwerking Zweepes Ven in Oud-Turnhout ondernamen deze vakantie heel wat milieuvriendelijke acties. Foto: Bart Van den Langenbergh

Zweepes Ven is meest ecologische speelplein

Print
Oud-Turnhout - Het gemeentelijke speelplein Zweepes Ven in Oud-Turnhout is verkozen tot het meest ecologische speelplein in Vlaanderen. De organisatie Globelink heeft het speelplein daarom beloond met de zogenaamde Ecoshizzel.

De kinderen van de speelpleinwerking Zweepes Ven in Oud-Turnhout hebben de voorbije vakantie heel wat dagen op een ecologische manier doorgebracht. De inspanningen van het speelplein hebben hun vruchten afgeworpen.  Het figuurtje Sjarlot De Ecorobot van de jeugddienst Globelink gaat elk jaar op zoek naar het meest ecologische speelplein van Vlaanderen. Zweepes Ven behaalde dit jaar de titel en sleepte de eerste prijs, de Ecoshizzel, in de wacht.

"Alle monitoren van onze speelpleinwerking hebben eerst een workshop gevolgd”, legt Hans Van Gorp van de jeugddienst van Oud-Turnhout uit. “De voorbije weken hebben we heel wat milieuvriendelijke acties ondernomen."

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio