Uitstel voor rotonde aan op- en afrit E34

De aanleg van een rotonde aan de af- en oprit 21 van de E34 in Lille is uitgesteld tot volgend jaar. Foto: Bart Van den Langenbergh

Uitstel voor rotonde aan op- en afrit E34

Print
Lille - De aanleg van een rotonde aan het op- en afrittencomplex van de E34 in Lille loopt vertraging op. De werkzaamheden zijn uitgesteld tot volgend jaar.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beloofde al langer de aanleg van een rotonde aan de op- en afrit 21 van de E34 in Lille om de verkeersdoorstroming te verbeteren. De rotonde zou het ook mogelijk maken voor de bussen van De Lijn om daar te draaien zodat pendelaars vlot van de carpoolparking kunnen overstappen op een bus.

Normaal gezien zou de aanleg aansluitend op het onderhoud van de E34 tussen Lille en Zoersel gebeuren, maar het project is uitgesteld. “AWV wil het ontwerp eerst voorleggen aan de Provinciale Commissie voor Verkeersveiligheid”, zegt Paul Diels (CD&V), burgemeester van Lille. “Voor de rotonde was al een budget vrijgemaakt. AWV beloofde dat de rotonde begin volgend jaar zou worden aangelegd.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio