© Mia Uydens

Buddy staat naast de wieg van kwetsbare gezinnen

De Thomas More Hogeschool in Turnhout gaf het startschot van het project Buddy bij de wieg. Studenten vroedkunde en verpleegkunde ondersteunen een kwetsbaar gezin tijdens de periode van de zwangerschap tot de eerste verjaardag van het kindje.

Bart Van den Langenbergh

Annick Van der Avoort (32) uit Beerse is de eerste mama die een buddy bij de wieg kreeg. Ze is eind december 2014 bevallen van de gezonde tweeling Xana en Lyana en heeft met Rhune (5) ook al een zoontje uit een eerdere relatie. De jonge mama kwam in aanmerking voor het nieuwe project Buddy bij de wieg van de opleiding vroedkunde en verpleegkunde van de Thomas More Hogeschool in Turnhout. Kwetsbare gezinnen of gezinnen in kansarmoede krijgen tijdens de zwangerschap en een periode na de bevalling ondersteuning.

Een student vroedkunde en een student verpleegkunde stonden de voorbije maanden het gezin van Annick Van der Avoort en haar partner Steven Achten (38) in Beerse bij als buddy's of maatjes om allerlei raad te geven. Het initiatief in Beerse was een proefproject dat volgend academiejaar officieel wordt opgestart.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners