Kato bakt pannenkoeken voor Afrika

Kato Huybrechts uit Vosselaar organiseert zondag een pannenkoekenbak ten voordele van een revalidatiecentrum in Oeganda. Daar gaat ze in juli als vrijwilligster aan de slag. Foto: Bart Van den Langenbergh

Kato bakt pannenkoeken voor Afrika

Print
Vosselaar - Kato Huybrechts (23) uit Vosselaar vertrekt in juli voor een maand naar het Afrikaanse land Oeganda. Ze gaat er aan de slag als vrijwilligster in een revalidatiecentrum. Op zondag 10 mei organiseert Kato in Vosselaar een pannenkoekenbak voor Afrika.

Kato Huybrechts is in februari afgestudeerd in de richting revalidatiewetenschappen - kinesitherapie aan de Universiteit van Antwerpen en werkt nog een extra jaar af aan de Vrij Universiteit Brussel. Intussen is ze al wel halftijds aan de slag in een kinepraktijk in Borgerhout. Voor ze zich helemaal op haar carrière stort, trekt ze in juli voor een maand naar het Afrikaanse land Oeganda als vrijwilligster in een revalidatiecentrum in de hoofdstad Kampala.

"In dat centrum worden kinderen met een lichamelijke beperking geopereerd. Ik help hen mee te revalideren na hun operatie", legt Kato Huybrechts uit.

Om geld voor het centrum in te zamelen, organiseert ze op zondag 10 mei van 11u tot 18u een pannenkoekenbak de zaal Sint-Jozef in de Sint-Jozefstraat in Vosselaar.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio