Scholieren Sint-Victor beelden zeven hoofdzonden uit

Print

Gulzigheid. Foto: Mia Uydens

Turnhout - 140 scholieren van het Sint-Victor-instituut in Turnhout beelden dit weekend tijdens drie avonden op een indrukwekkende manier de zeven hoofdzonden uit. In de school brengen ze tijdens de voorstelling Saligia zeven simultane live-acts.

Saligia bestaat uit de eerste letters van de Latijnse benaming van de zeven hoofdzonden: hoogmoed (superbia), hebzucht (avaritia), lust (luxuria), jaloezie (invidia), gulzigheid (gula), woede (ira) en luiheid (acedia). De leerlingen van de secundaire school laten zich dit weekend van hun beste kant zien tijdens drie voorstellingen van Saligia in de schoolgebouwen op het Kasteelplein in Turnhout.

"Op zeven locaties in de school beeldt een groep leerlingen telkens één hoofdzonde uit. Het is de bedoeling van Saligia om de leerlingen aan de hand van dans, muziek en toneel te laten openbloeien", zegt muziekleerkracht Wim Anthonissen.

De voorstellingen van vandaag, vrijdag, en morgen, zaterdag, zijn uitverkocht. Voor het optreden van zondag 10 mei om 20u zijn er nog tickets. http://www.sint-victor.be

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio