Bouw nieuw gemeentehuis start in 2016

Zo ziet het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille eruit. Foto: Architectenteam Esia- van Meer

Bouw nieuw gemeentehuis start in 2016

Print
Lille - De bouw van een nieuw gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille start begin 2016. Tegen het bestaande gemeentehuis verschijnt een gloednieuw gebouw. De politie verhuist naar het huis Goetschalckx.

Het gemeentebestuur van Lille wil alle gemeentelijke diensten,  de politie en het OCMW onderbrengen in een nieuw administratief centrum langs de Rechtestraat in Lille. Het OCMW is momenteel nog gehuisvest in de Kerkstraat en de politie heeft samen met de jeugd- en sportdienst een stek in de voormalige winkel Poels-Weyers aan de overkant van het gemeentehuis.

Tussen het bestaande gemeentehuis en de voormalige dokterswoning Goetschalckx verschijnt een nieuw, modern gebouw dat dwars wordt ingeplant. Het nieuwste gedeelte van het gemeentehuis, gebouwd in 1994, blijft behouden. De lokalen van de voormalige jongensschool, waar nu de meeste loketdiensten gehuisvest zijn, gaan tegen de grond. De politie verhuist naar de woning Goetschalckx. De gemeente hoopt begin 2016 te kunnen starten met de bouw.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio