© Bart Van den Langenbergh

Nieuwe Dreef stelt gemeente in gebreke

De bewoners van de Nieuwe Dreef in Beerse hebben een advocaat ingeschakeld om het gemeentebestuur in gebreke te stellen. Ze vragen dat N-VA en BEERSEplus een folder intrekken, anders volgt er een rechtszaak.

Bart Van den Langenbergh

Alle leden van de gemeenteraad van Beerse ontvingen een kordate mail van het advocatenbureau van 41 gezinnen uit de Nieuwe Dreef. Het zit de bewoners nog altijd hoog dat de meerderheid van N-VA en BEERSEplus in oktober van vorig jaar besliste om van de Nieuwe Dreef een ontsluitingsweg voor zwaar verkeer te maken in plaats van de aanleg van een parallelweg.

Ze stellen via hun advocaat de gemeente in gebreke voor het verspreiden van de folder Ontsluitingsweg Kanaalzone Beerse-West. Die folder van de meerderheid werd vlak na het nemen van de beslissing op de gemeenteraad verspreid in heel Beerse en staat ook nog op de website van BEERSEplus.

"We vragen dat de gemeente de folder uiterlijk op 20 maart 2015 intrekt en ook een rechtzetting verspreidt met de mededeling dat de publicatie foute informatie bevat”, zegt Jan Willekens uit de Nieuwe Dreef. “Als dat niet gebeurt, dienen we bij de rechtbank een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen het gemeentebestuur."

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio