Oppositie verzamelt 3.000 handtekeningen voor referendum

Staf Willemsens (links) en Joos De Meyer (rechts) verzamelden de voorbije weken 3.000 handtekeningen voor de organisatie van een referendum in Beerse. Foto: Bart Van den Langenbergh

Oppositie verzamelt 3.000 handtekeningen voor referendum

Print
Beerse - De oppositiepartijen CDE-Vlim.be en Groen in Beerse hebben ruim 3.000 handtekeningen verzameld voor het organiseren van een referendum over de komst van een nieuw administratief centrum.

De twee oppositiepartijen gingen de voorbije weken van huis tot huis om handtekeningen te verzamelen om een volksraadpleging af te dwingen over de mogelijke komst van een nieuw administratief centrum of dienstencentrum in de gemeente.

De initiatiefnemers verzamelden ruim 3.000 handtekeningen wat in principe voldoende is voor het organiseren van een referendum. De vraag die wordt gesteld luidt: "Vind je het als inwoner van Beerse verantwoord dat er een nieuw administratief centrum wordt gebouwd? Ja of Nee." Het resultaat van die bevraging is niet bindend.

De oppositie is gekant tegen de bouw van een nieuw dienstencentrum in het parkgebied aan het Tempelhof omdat de plannen voor de verbouwing van het huidig gemeentehuis klaar waren. Het project is volgens de twee partijen ook veel te duur.

De meerderheid van BEERSEplus en N-VA geeft donderdag meer toelichting over het geplande project.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio