Groene pluim voor passiefhuis

Print

De Lilse fractie van Groen deelde in de Broekzijstraat een groene pluim uit aan de familie Vloemans-Tops voor het bouwen van een passiefhuis. Foto: Groen

Lille - De fractie Groen van Lille deelde zondagochtend een groene pluim uit aan Guy Vloemans en Jeannine Tops in de Broekzijstraat voor het bouwen van een passiefhuis.

Met de groene pluim wil Groen een belangrijk ecologisch of sociaal initiatief in de kijker zetten. "De familie Vloemans –Tops in de Broekzijstraat is volop bezig met het bouwen van het eerste passiefhuis in Lille.  Een prachtig voorbeeld van duurzaamheid en ecologie", zegt gemeenteraadslid Luc De Backer (Groen). "Intussen is in Wechelderzande een tweede passiefhuis in aanbouw."

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw waarbij de warmteverliezen erg beperkt zijn. "De investering valt voor jonge gezinnen soms zwaar. Daarom pleit Groen voor ondersteunende maatregelingen voor zij die een passieve of energiearme woning wil bouwen. Er bestaan al enkele maatregelen maar deze zijn te pover om mensen over de streep te trekken", klinkt het bij Groen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio