Actiecomité start petitie tegen nieuwe Aldi

Vlakbij dit kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de Dennendreef in Vosselaar zou een nieuwe Aldi komen. Foto: Bart Van den Langenbergh

Actiecomité start petitie tegen nieuwe Aldi

Print
Vosselaar - Een actiecomité van de Antwerpsesteenweg in Vosselaar is met een petitie gestart tegen de inplanting van een nieuwe Aldi naast het restaurant De Farmasie.

Het nieuwe actiecomité Rood licht voor de verkavelingen van Vosselaars groen verzamelt via een petitie handtekeningen tegen een nieuw bouwproject langs de Antwerpsesteenweg in Vosselaar. De actievoerders pleiten voor het behoud van een bosgebied tussen de Antwerpsesteenweg en de Konijnenberg. Een projectontwikkelaar wil naast het restaurant De Farmasie op twee percelen bomen kappen, een huis slopen en een nieuw filiaal van de supermarkt Aldi laten installeren.

Het actiecomité vreest dat dit het begin is van een verdere verkaveling. “Dit zou niet alleen één van de laatste mooie plekjes van Vosselaar verder verminken, maar ook het verkeersprobleem verder aanscherpen”, klinkt het. Het comité verwijst ook naar het dodelijk ongeval op de Antwerpsesteenweg waarbij vier jaar geleden de 80-jarige Eveline Aelbrechts om het leven kwam.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio