Staking verlamt Glacio en Metallo Chimique

Print

Aan de poort van roomijsfabrikant Glacio op de Lilsedijk in Beerse staat een stakingspiket. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - Het grootste deel van het personeel bij roomijsfabrikant Glacio en bij het non-ferrobedrijf Metallo Chimique in Beerse heeft maandag het werk neergelegd. Aan de poorten staan stakingspiketten.

De provinciale staking wordt ook goed opgevolgd bij roomijsfabrikant Glacio op de Lilsedijk in Beerse. Van de ongeveer 200 werknemers zijn maandag 40 personen aan de slag gegaan. Aan de poort van het bedrijf staat een stakingspiket.

Ook het personeel van het bedrijf Metallo Chimique op de Nieuwe Dreef in Beerse heeft het werk neergelegd. Tientallen stakers verzamelden maandagochtend aan de poorten van het non-ferrobedrijf. Enkel het personeel dat instaat voor de veiligheid van de productielijnen is aan de slag.  Afvalophaler Sita op de Lilsedijk voerde maandagochtend ook actie.

Op het gemeentehuis in Beerse zijn alle gemeentelijke diensten toegankelijk. In enkele scholen is de staking wel voelbaar maar een aantal leerkrachten zorgt voor opvang van de kinderen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio