Doorbraak rond coalitie: CD&V-Groen kiest opnieuw voor sp.a

Het kartel CD&V-Groen kiest dan toch om voort te doen met huidig coalitiepartner sp.a .Samen vormen ze een meerderheid van 12 op 21 zetels.

Bart Roggeman

Zondag kwam het kartel CD&V-Groen als overwinnaar uit de bus met negen zetels. Coalitiepartner sp.a leed zwaar verlies en zag zijn zetelaantal gehalveerd tot drie. Maandag voerde het kartel zowel met sp.a als N-VA gesprekken. Na het partijbestuur 's avonds werd besloten om toch opnieuw met sp.a in zee te gaan.

"Enerzijds vinden we het belangrijk de continuïteit van het beleid te verzekeren. Anderzijds is het toch ook duidelijk dat het beleid van de afgelopen zes jaar geapprecieerd is geweest. Deze coalitie is in se niet afgestraft, alleen is het accent nu meer verschoven naar de zijde van CD&V-Groen. Het zetelverlies van sp.a is geen directe afstraffing van het beleid maar heeft andere oorzaken die in de gemeente welbekend zijn. Ook uit de voorkeurstemmen binnen de verschillende partijen blijkt dat dit de best mogelijke keuze was", zegt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V).

Naast de burgemeester levert CD&V nog twee schepenen, net als kartelpartner Groen, sp.a krijgt een schepen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio