Installatie camera’s op komst

Foto: rr

Installatie camera’s op komst

Print
Hemiksem - In de gemeenteraad is het budget 2018 goedgekeurd. Er wordt onder meer geïnvesteerd in camera’s voor de openbare veiligheid en om overlast op te sporen.

Enerzijds gaat het om camerabewaking aan openbare gebouwen, waaronder de Sint-Bernardusabdij, de sporthal, de gemeentemagazijnen en de brandweerkazerne. Anderzijds worden twee mobiele camerasystemen aangekocht om sluikstorten en andere vormen van overlast op te sporen. Aan het hele pakket hangt een prijskaartje van 51.000 euro.

Daarnaast is er ook de installatie van de reeds geplande slimme camera’s aan de invalswegen van de gemeente. Zij zullen registreren welke vrachtwagens de gemeente enkel gebruiken om door te rijden en die zullen daarvoor worden beboet. Alleen vrachtvervoer dat komt laden en lossen in Hemiksem, Schelle of Niel is toegestaan. Op het gedeelte Bredestraat-Antwerpsesteenweg controleren deze camera’s ook de snelheid van ieder voertuig door middel van trajectcontrole.

In het kader van de openbare veiligheid wordt ook openbare verlichting geïnstalleerd op het jaagpad tussen Hemixveer en de Armenpoort. Sinds de sloop van de Bekaert-fabriek is het daar erg donker, terwijl er heel wat fietsers passeren. De gemeente heeft hiervoor 43.000 euro veil.

Nog enkele andere investeringen zijn speeltoestellen in de verkaveling Lelielaan/Rietweg (30.000 euro), middelen uittrekken als derde betaler voor schoolabonnementen voor de waterbus en de aanleg van een parking Sint-Bernardsesteenweg en de parking Rode Kruisplein aan FC Oxford Hemiksem.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio