© Bart Roggeman

Werp eerste blik op restauratie Laarkapel

De restauratie van het interieur van de Laarkapel ligt voor even stil. Bezoekers kunnen zich er al een eerste beeld vormen van de grondige metamorfose.

Bart Roggeman

In de kapel, een populair bedevaartsoord, worden momenteel de oude muurschilderingen opnieuw blootgelegd. Die zaten sinds 1969 verborgen onder een laag pleister en witte verf. Heel voorzichtig worden die lagen stukje voor stukje weggeschraapt

De restauratie is nog volop aan de gang, maar met de Mariamaand voor de deur werd besloten deze even te onderbreken om de kapel te kunnen openstellen voor het publiek. De meimaand is immers van oudsher de Mariamaand en dan wordt de kapel door heel wat bedevaarders bezocht.

Zij kunnen dus een eerste glimp opvangen van het kleurrijke verleden dat weer tot leven komt en hoe de kapel na de restauratie weer in al haar glorie zal schitteren. De neogotische, decoratieve muurschilderingen, die dateren van begin 20ste eeuw, zorgen voor een totaal andere aanblik.

“Het altaar heeft eveneens een grondige opknapbeurt gekregen. Een lik goudverf zorgt ervoor dat ook dit weer helemaal tot zijn recht komt. De totale kostprijs komt uit op bijna 175.000 euro”, zegt schepen van Openbare Werken Karl Van Hoofstat (CD&V).

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio