Ria Maes gaat voor misdaadroman in zee met met acteur Aron Wade

Foto: Koen De Clerck

Ria Maes gaat voor misdaadroman in zee met met acteur Aron Wade

Print
Hemiksem - Als het van de Hemiksemse schrijfster Ria Maes en acteur Aron Wade afhangt, is een nieuwe thrillerreeks in de maak. Als Maes & Wade hopen ze met hun eerste misdaadroman ‘Pan’ de harten van lezend Vlaanderen te veroveren.

Een toevallige ontmoeting tijdens een lezing leidde tot deze toch wel opmerkelijke samenwerking tussen de schrijfster van de dagboeken van Sara en de Antwerpse acteur die vooral bekendheid verwierf met de rol van Koentje in De Kotmadam. "Een boek uitbrengen, was een van de dingen die op mijn verlanglijstje stonden. Maar het was gewoon een kwestie de juiste persoon tegen te komen, want het is niet dat je boordevol inspiratie zit, dat je dit ook kunt overbrengen. Toen Ria mij vertelde dat ze ooit graag een thriller wilde schrijven, voelde ik meteen de klik. Maar zie ons niet als een nieuwe Nicci French. Ik ga mij niet aan het schrijven wagen. Ik laat als acteur mijn verbeelding spreken en lever inspiratie, Ria zet het op papier”, vertelt Wade.

Zonder er zich aan te spiegelen is de ambitie om in de voetsporen van Nicci French of Aspe te treden er alleszins wel. "We hopen dat Pan een eerste misdaadroman van een hele reeks kan worden. Wie weet met vertalingen in het buitenland of naar andere media zoals een tv-serie", zeggen de twee.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio