Jeugd bouwt expo uit grootmoeders tijd

Print
Schelle - De leerlingen uit het derde leerjaar van de Sint-Lutgardisschool duiken de komende weken in grootmoeders tijd. Zij gaan de uitdaging aan om ter gelegenheid van de jaarmarkt een tentoonstelling te bouwen in het heemmuseum.

Om hen vertrouwd te maken met erfgoed, kregen ze eerder deze week een rondleiding in het museum. Vrijdag volgde een voorbereidende sessie in de klas. Van een aantal oude voorwerpen zoals een oud strijkijzer of wafelijzer, maar bijvoorbeeld ook een tikklok van de duivenmelkers moesten ze het gebruik en de werking achterhalen.

Bij oma en opa en familie moeten de kinderen nu zelf op zoek naar leuke oude voorwerpen om er hun tentoonstelling mee te bouwen. “Ik ga de oude poppenkleren van mijn oma vragen”, zegt Isa Peeters. Een klasgenootje wist dan weer een kistje van de overgrootmoeder van haar mama te bemachtigen.

Het museumproject is een initiatief van cultuurbeleidscoördinator Els Vervaet en IveBiC. “Het is fijn te zien hoe de kinderen er helemaal in op gaan”, glundert ze.

Wie wil ontdekken wat de antieke oogst van de jeugd is, kan de expo bezoeken op 15 en 16 oktober in heemmuseum Bystervelt in de Peperstraat.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio