Woning tijdelijk onbewoonbaar na brand

Print
Hemiksem - De brand die dinsdagvoormiddag woedde in de Nieuwstraat heeft de woning van het gezin Chellaoui-Gharbi tijdelijk onbewoonbaar gemaakt. "Ik prijs me gelukkig dat de kindjes al naar school waren", zegt Samira Gharbi.

De bewoonster, moeder van vier kinderen onder wie een tweeling van vier, een zoontje van acht en een dochtertje van tien, was boven in de slaapkamer aan het opruimen toen ze werd opgeschrikt door een luide knal. “Onmiddellijk daarna begon het alarm van de rookmelder te piepen. Ik ben naar beneden gespurt en zag een enorme rookontwikkeling tussen de koelkast en de vaatwasmachine."

Ze alarmeerde ook meteen haar naaste buurvrouw. Ook daar hadden de badkamer en veranda zich al met een dikke, zwarte rook gevuld. Beiden kwamen er met de schrik van af. De buurvrouw kon na verluchting haar woning weer betreden, maar de woning van het gezin Chellaoui is door de rook-, brand-  en waterschade voorlopig onbewoonbaar.

Het gezin vindt tijdelijk onderdak in een woning van De Ideale Woning. Omwonenden kwamen meteen spontaan hulp aanbieden. Een dag voordien had de tweeling voor zijn verjaardag nog maar pas een nieuw bed gekregen.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio