© Joris Herregods

Bar Victoire zorgt voor groot scherm en sfeer tijdens EK

Wie zich afvraagt waar het komende EK voetbal de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen zijn op groot scherm, heeft alvast een optie in Hemiksem. Café De Witte en Oxford Hemiksem slaan de handen in mekaar voor Bar Victoire op de voetbalterreinen aan het Rode Kruisplein.

Bart Roggeman

Op de terreinen van Oxford trekken de initiatiefnemers een heus EK-dorp op, met centraal een groot scherm van liefst twaalf vierkante meter. Uiteraard zal het er niet aan drank en eten ontbreken, naast een springkasteel voor de jongsten en een vipgedeelte. “Bovendien richten we een gezellige cocktail- en loungebar in waar ook mensen die minder voetbalminded zijn toch mee kunnen proeven van de sfeer en gezellig kunnen relaxen. De toegang is steeds gratis”, geven de initiatiefnemers cafébaas Danny Van ­Regenmortel en Dave Carpels en ­Joris Otte van Oxford Hemiksem aan.

De organisatoren willen daarmee de leemte opvullen die is ontstaan na het verdwijnen van de Casa Blanca Zomerbar. Bar Victoire opent een eerste keer de deuren op zondag 5 juni voor de oefenwedstrijd tegen Noorwegen. Daarna worden alle wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden, evenals de halve finales en de finale.

“We hebben er bewust voor gekozen om niet alle wedstrijden van het tornooi uit te zenden omdat we een goede relatie met de omwonenden willen behouden", zeggen de organisatoren.

www.facebook.com/Bar-Victoire

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio