© Joris Herregods

Bieden op kunstwerk helpt Thorben aan dolfijnentherapie

In café De Cluyse in Hemiksem kan nog tot begin juni een bod worden gedaan op het kunstwerk Little Princess van Schellenaar Roger Pintens junior. Het is een van de vele acties om de kleine Thorben Janssen op dolfijnentherapie te kunnen sturen.

Bart Roggeman

Het 4-jarige jongetje uit Schelle werd tien weken te vroeg geboren en liep daarbij een hersenbeschadiging op. Omdat een bad of zwembeurt hem zichtbaar goed doen, willen zijn ouders met hem graag op dolfijnentherapie. Maar dat kan alleen op Curaçao en kost zo’n 16.000 tot 18.000 euro voor twee weken.

De befaamde Schelse kunstenaar Roger Pintens junior heeft nu speciaal een kunstwerkje vervaardigd met de bedoeling dat per opbod te veilen. Wie graag een bod wil uitbrengen, kan het kunstwerk van dichtbij gaan bekijken in De Cluyse, waar uitbaters Alan en Allison Roelants op 4 juni ook een brunch ten voordele van Thorben organiseren. Biedingen kunnen tot die dag worden uitgebracht ter plaatse of via de Facebookpagina van De Cluyse. Intussen is al een bod van 500 euro binnen.

Ook andere acties staan reeds gepland.

Facebook: Taverne De Cluyse, Tholfijn

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Dankzij snoepjes van Alana (16) kan zieke Thorben (3) in dolfijnentherapie

© jan van der perre

De ouders van de driejarige Thorben uit Schelle dromen ervan om hun zoontje dat een hersenbeschadiging opliep bij de tien weken te vroege geboorte een dolfijnentherapie te kunnen geven. Maar dat kost handenvol geld.

Thorben is een prematuurtje dat op een normale manier maar tien weken te vroeg geboren werd. Aanvankelijk leek er niets mis, maar na twee weken kregen papa Mano en mama Vicky het slechte nieuws dat Thorben een hersenbloeding en zuurstoftekort had opgelopen waardoor de hersenen zich niet ontwikkelden zoals het hoorde. “Wij kregen te horen dat dit slechts één keer per jaar voorkomt. Thorben is volledig van ons afhankelijk. Wij zijn er dag en nacht mee bezig en zijn stilaan volleerde verplegers aan het worden”, zegt papa Mano Janssen, die zelfs van job veranderde om zich meer met zijn zoontje te kunnen bezighouden.

“Thorben gaat twee keer per week zwemmen en we merken dat hij daar echt van geniet”, vertelt mama Vicky Herbos. “Maar onze grote droom is om met Thorben op dolfijnentherapie te gaan. Dat kan alleen op Curaçao en kost ongeveer 16.000 euro voor twee weken. Dat is een pak geld, maar we hebben het er voor over.”

Snoepzakjes

De 16-jarige Alana Boddaert uit Merksem, de dochter van een bevriend koppel, schoot meteen in actie toen zij dit verhaal vernam. “Ik voelde dat ik iets moest doen. Ik kreeg dan het idee om in mijn school snoepzakjes te verkopen voor Thorben”, zegt de leerlinge uit het vijfde jaar sociaal en technische wetenschappen aan het Koninklijk Atheneum Merksem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners