Moties pleiten voor snelle aanpak kruispunten A12

Foto: JHS

Moties pleiten voor snelle aanpak kruispunten A12

Print
Hemiksem / Schelle - In de jongste gemeenteraad heeft Groen Hemiksem een motie ingediend omtrent de verkeerssituatie op de A12/N177. In Schelle legt het gemeentebestuur een gelijkaardige motie voor. Ze bepleiten oplossingen op korte termijn, gezien een totale heraanleg een piste op lange termijn is.

In de moties wordt gepleit voor een prioritaire aanpak van de kruispunten Cleydaellaan- A12/N177-Kontichsesteenweg en Bist/Langlaarsesteenweg-A12/N177. Beide kruispunten, die respectievelijk fungeren als invalsweg van Hemiksem en Schelle, behoren al vele jaren tot de zwartste punten in de provincie.

"Aangezien we er ons van bewust zijn dat een totale heraanleg van de A12/N177 een piste op lange termijn is, willen wij enkele prioriteiten voorstellen die op korte termijn wel haalbaar zijn. Met deze motie, die op de volle steun kan rekenen van de andere coalitiepartners CD&V en sp.a, willen we druk zetten om hieraan gehoor te geven", zegt Jo Van Havere, secretaris van Groen Hemiksem.

Ook in Schelle was een agendapunt van Groen in verband met de snelheden op de A12/N177  de aanleiding voor het gemeentebestuur om een motie voor te leggen. "We achten de eerder opgemaakte streefbeeldstudie van de A12/N 177 een werkbaar uitgangspunt voor een structurele herinrichting van het kruispunt aan de Bist/Langlaarsesteenweg. Iedereen moet nu stilaan zijn verantwoordelijkheid opnemen", zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V).

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio