© Bart Roggeman

Familiehof wint award van beste zorgwerkgever

Het woon-zorgcentrum Familiehof heeft een award in de wacht gesleept als ‘Beste Zorgwerkgever 2015’ in de categorie tot honderd bedden. Het personeel looft het familiale karakter en de flexibiliteit, niettegenstaande de snelle groei.

Bart Roggeman

Familiehof is op korte tijd uitgegroeid van een klein rusthuis tot een woon-zorgcentrum met 84 bedden en 70 medewerkers. Bovendien zit er in 2016 nog een verdere uitbreiding – de vierde al – aan te komen met nog eens 25 extra bedden. Familiehof gaat daarbovenop de dienstverlening voor tachtig assistentiewoningen in Niel verzorgen.

“Die snelle groei heeft zeker ook zijn impact op het personeel. Om dat op te vangen, voerden we onder meer een flexibele werkplanning in en richtten we verschillende werkgroepen op”, licht directeur Koen Valgaeren toe. “Maar wanneer je veranderingen doorvoert, is het altijd in spanning afwachten of die tot het verhoopte resultaat leiden. Op papier ziet het er altijd mooi uit, de praktijk is een heel andere kwestie”, beseft hij.

“Iedereen kent iedereen. Het familiale karakter heerst hier nog steeds. We hebben ook de vrijheid om zelf het dienstrooster op te stellen en geregeld wordt onze mening gevraagd over bepaalde aspecten van het werk”, getuigt Linda Delcroix die sinds tien jaar als zorgkundige bij Familiehof aan de slag is.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio