Villa Max wil ernstig zieke kinderen leuke vakantie bezorgen

Femke (midden) en haar familie konden een weekje genieten in Villa Pardoes bij de Efteling. Haar moeder Marleen richt nu een vzw op om gezinnen met ernstig zieke kinderen hetzelfde te kunnen aanbieden in België. Foto: GvA

Villa Max wil ernstig zieke kinderen leuke vakantie bezorgen

Print
Hemiksem - Ernstig zieke kinderen een onvergetelijke en onbezorgde vakantie laten beleven. Die missie heeft Marleen Arnouts, zelf mama van een dochter met een ongeneeslijke ziekte, zich gesteld met de vzw Villa Max. Een eigen vakantiehuis is de ultieme droom.

Marleen Arnouts en Redgy Vandecasteele vormen met hun vijf kinderen een groot, nieuw samengesteld gezin. Met twee zonen en drie dochters vraagt dit heel wat aandacht en organisatie. In het bijzonder omdat Marleens dochter Femke (13) aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Die extra zorg heeft een impact op het hele gezin. “Dingen die voor anderen evident lijken, zijn dat voor Femke en voor ons niet. Zoals op vakantie gaan.”

Maar dankzij Villa Pardoes bij de Efteling kon het gezin vorig jaar een onvergetelijke vakantie beleven. Villa Pardoes biedt gezinnen met een kind, van vier tot twaalf jaar, met een ongeneeslijke of levensbedreigende ziekte een gratis vakantieweek aan. Geïnspireerd door deze ervaring wil Femkes mama gezinnen in een soortgelijke situatie in België ook die kans geven.

Het komt er nu in eerste instantie op aan om naambekendheid te creëren en voldoende middelen, sponsors en vrijwilligers te vinden.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

www.vzwvillamax.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio