Chiro maakt vredestocht

Print
Schelle - De Chiro van Schelle doet een warme oproep om zondag af te zakken naar de lokalen in de Ceulemansstraat. Daar wordt verzameld voor een grote vredestocht richting begraafplaats.

Met dit moment willen de jongeren de Groote Oorlog herdenken en even stilstaan bij het begrip vrede. “We benaderen het thema vanuit verschillende culturen en op een ludieke manier met toneeltjes onderweg, zodat de tocht ook toegankelijk wordt voor de kleintjes Zo willen we de herdenking van de oorlog beter laten aansluiten bij de leefwereld van de jongeren”, zegt Jolein Roemendael.

Het parcours tot aan het kerkhof wordt verlicht met tientallen papieren lantaarns. Aan omwonenden wordt ook gevraagd om een lichtje of kaarsje in de tuin of achter het raam te plaatsen. Op het kerkhof vindt een kort bezinningsmoment plaats.  “Hier en daar zal misschien subtiel worden verwezen naar de recente gebeurtenissen, maar we willen het niet te beladen maken”, luidt het.

Achteraf wacht nog een gratis kop chocolademelk of glühwein. De tocht, in samenwerking met het gemeentebestuur, start om 17.30u aan de Chirolokalen in de Ceulemansstraat.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio