Wijkschooltje Sint-Lutgardis geraakt na vijftien jaar verlost van klascontainers

Print
Schelle - In het wijkschooltje van de vrije basisschool Sint-Lutgardis is het nieuwe schooljaar met een wel héél positieve noot ingezet. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kwam er vrijdag samen met de leerlingen de eerste steen leggen van de langverwachte nieuwbouw.

Alvorens leerkrachten en leerlingen in de nieuwe lokalen hun intrek kunnen nemen, is het nog twee jaar geduld oefenen, maar dat is niets vergeleken met de vijftien jaar wachten op groen licht om te mogen bouwen. “Het was het op een na oudste dossier in Vlaanderen”, deelde minister Crevits op de officiële bijeenkomst mee.

“In 2001 hebben wij de eerste aanvraag ingediend", weet Etienne Deltour, die destijds voorzitter van het schoolcomité was. “Intussen bleef het leerlingenaantal groeien. Maar elk jaar weer vielen we uit de boot, hoewel de nood hoog was." Het lange aanslepen maakte dat het wijkschooltje in de Heidestraat sinds een tiental jaar noodgedwongen zijn toevlucht moest nemen tot een aantal containers.

De nieuwe school moet er staan tegen september 2017. "Verspreid over twee verdiepingen komen er vijf klaslokalen en een lerarenlokaal. Daarnaast wordt een grote nieuwe turnzaal gebouwd, die kan worden afgesloten van de school zodat ze ook buiten de schooluren kan worden gebruikt. Op de speelplaats wordt zoveel mogelijk groen behouden. De klasjes van de kleuters blijven gehuisvest in het huidige, bestaande gebouw, waar de oude turnzaal ten slotte wordt omgebouwd tot refter.", licht directrice Lizzy Van den Berghe toe.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio