Robot Zora neemt haar intrek bij senioren in Familiehof

Print
Schelle - De bewoners van woonzorgcentrum Familiehof hebben donderdag met Zora een wel erg bijzondere bewoonster verwelkomd. Zora is een robot die zal worden ingeschakeld als ondersteuning bij de zorg en animatie.

Zora kan dansen, praten, lachen, vragen stellen en beantwoorden en als de bewoners haar een hand geven kunnen ze met haar zelfs een wandelingetje maken. Of ze komt op de schoot zitten en vraagt spontaan een kusje.

De bewoners reageerden donderdag bij de eerste kennismaking meteen erg enthousiast. "Kijk hoe schattig. Dit is gewoon een wonder”, genieten Marie Louise Becquaert (84) en Germaine Van Nerom (90) van het schouwspel. Als Zora Eviva España inzet, beginnen ze spontaan zachtjes mee te zingen en wiegen.

Wanneer de robot gezwind de benen plooit, giechelen ze “spijtig dat wij onze knieën zo niet meer kunnen bewegen, maar het werkt toch aanstekelijk. Stilzitten wordt moeilijk."

Familiehof is hiermee het eerste woonzorgcentrum in de Rupelstreek dat Zora in huis haalt. Binnenkort staan er nog meer investeringen op stapel met de start van een vierde uitbreiding.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio