© SVdE

Niets mis met groen zwembadwater

Met het water van het gemeentelijk zwembad, dat sinds vorige week een bizarre groene kleur vertoonde, is niks mis. Dat blijkt uit de resultaten van het biologisch onderzoek dat vorige week werd uitgevoerd.

Bart Roggeman

Dat het water plots een eigenaardige kleur vertoont, maakte een aantal bezoekers ongerust omtrent mogelijke gezondheidsrisico's. Die ongerustheid werd gevoed via de sociale media.

Nochtans had de gemeente toen de verkleuring werd vastgesteld meteen stalen laten nemen en had ze van de onderhoudsfirma de verzekering gekregen dat het water zowel biologisch als chemisch in orde was. Om de gerustheid helemaal weg te nemen, liet het gemeentebestuur vorige week donderdag nog een tweede keer stalen nemen. Op de resultaten daarvan zou het wel een week wachten zijn.

"De uitslag toont aan dat er nooit sprake is geweest van enige vorm van verontreiniging. De groene kleur is intussen voor 95 procent verdwenen. De resultaten van de biologische en chemische analyses liggen vrij ter inzage bij de technische dienst van de gemeente", deelt het gemeentebestuur mee.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio