Fietsstraat wordt begin mei geopend in Kessel

Foto: Google Street View

Fietsstraat wordt begin mei geopend in Kessel

Print
Nijlen - De gemeente gaat de Onze-Lieve-Vrouwestraat en een deel van de Kleine Puttingbaan in Kessel (Nijlen) omvormen tot een fietsstraat. Dat besliste de gemeenteraad dinsdagavond.

De Onze-Lieve-Vrouwestraat en een deel van de Kleine Puttingbaan worden vanaf 2 mei geopend als fietsstraat. “Deze trage weg zorgt voor een verbinding via Salvatorbaan richting Liersesteenweg. En de fietsstraat zorgt voor een veilige schoolroute via de trage weg tussen de Landstraat en de Kleine Puttingbaan richting De Ceder”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen). 

De maatregel werd goedgekeurd door alle raadsleden. De buurt en de school zullen volgens de schepen verder betrokken worden bij de opening begin mei, een moment dat trouwens samenvalt met de start van de derde editie van de campagne ‘Nijlen fietst de wereld rond’. 

Ook in Bevel dromen ze van een fietsstraat. “We zullen dat verder bekijken in samenspraak met de school om het Kinderpad daar tot een fietsstraat te maken. Ook de piste om er een schoolstraat in te voeren, die dus bij het begin en einde van de school even helemaal afgesloten wordt voor auto’s, ligt nog open”, aldus Celis.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio