Vochtprobleem aan oud-gemeentehuis wordt aangepakt

Print
Nijlen - Een aannemer is bezig met de herstelling van het dak van de oude hoofdblok van het gemeentehuis. Daar is een vochtprobleem aan het licht gekomen.

“Er sijpelt water binnen onder het dak van de oude hoofdblok, tussen de bakstenen en de leien. Het probleem bestaat waarschijnlijk al jaren, maar het kwam nog maar recent aan het licht. Vroeger werd de ruimte onder het dak namelijk als zolderruimte gebruikt. Sinds de nieuwbouw en herinrichting van het oude gemeentehuis wordt die ruimte wél intensief gebruikt als refter voor het personeel. Er wordt ook geklaagd over tocht. Die twee problemen worden nu opgelost”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V).

Dinsdag werd al gewerkt met een hoogtewerker en ook woensdag zal dat nog het geval zijn. Daardoor is de ingang van het gemeentehuis en de bibliotheek versperd. “Bezoekers kunnen de zij-ingang nemen, die te bereiken is door rechts naast het gemeentehuis via de doorgang in de richting van de brandweerkazerne en de kinderopvang te wandelen. Het verkeer in de Kerkstraat kan gewoon blijven passeren, er is een uitwijkstrook aangelegd”, klinkt het. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio