© RR

Lokaal dienstencentrum ontvangt wekelijks 210 mensen

De uitgebreide werking van lokaal dienstencentrum De Geburen in Nijlen lokt wekelijks 210 mensen naar de activiteiten.

Bert Provoost

De Geburen startte drie jaar geleden in Nijlen met een sociaal restaurant. “Ondertussen zijn we actief in de drie Nijlense deelgemeenten. Het aanbod is verder uitgebreid met een hobbyclub, infoavonden, huiswerkbegeleiding voor kinderen uit de lagere school en een praatcafé voor anderstaligen. Bijna elke dag van de week is er dus iets te doen. Dit initiatief gaat uit van de Zusters van Berlaar, maar we worden gesubsidieerd door de gemeente Nijlen, zodat we de kostprijs zeer laag kunnen houden”, zegt verantwoordelijke Lisia Beullens.

Zo kost een infoavond twee euro, met twee drankjes inbegrepen. “We willen dat onze activiteiten voor iedereen haalbaar zijn. Al richten we ons niet alleen op mensen die minder middelen hebben. Ook mensen die nood hebben aan sociaal contact omdat ze bijvoorbeeld alleen zijn gevallen, ontvangen we graag.”

Om het driejarig bestaan te vieren worden feestelijke maaltijden geserveerd op maandag 18 februari om 12u in PZ Den Heerd in Bevel, op dinsdag 19 februari om 17u in WZC Sint-Jozef in Kessel en op woensdag 20 februari om 12u in WZC Heilig Hart in Nijlen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio