© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 7

Aannemer gaat van start met afbraak na grote brand

De afbraakwerken van de uitgebrande panden op de hoek van de Legrellestraat en de Markt is maandag gestart. De werkzaamheden zullen ongeveer nog tot eind deze maand duren.

Bert Provoost

De brand van 15 augustus 2018, die in Berlaar bekendstaat als één van de grootste ooit in de gemeente, richtte zware schade aan aan enkele panden. De afbraak van het magazijn en de aanpalende panden van Zekos en Argenta is nu volop bezig.

“Een aannemer ruimt de restanten op. Om de werken vlot en veilig te laten verlopen, wordt de Legrellestraat ter hoogte van de werken afgesloten voor verkeer. Hierdoor is de Legrellestraat vanaf het kruispunt met de Markt tot net voorbij de afgebrande woning tijdelijk niet toegankelijk. Fietsers en voetgangers mogen nog wel passeren”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V).

De afbraak gaat ook met extra verkeersmaatregelen gepaard. In de Alpenroosstraat wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd en hetzelfde geldt voor de Daalstraat tussen de Dorpsstraat en het kruispunt met de Alpenroosstraat.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio