© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 3

Inwoners klinken op nieuwe jaar: "Berlaar gaat veranderen, maar zal landelijk blijven"

In Berlaar hebben de inwoners zondagmiddag geklonken op het nieuwe jaar. De receptie vond dit jaar plaats op het Stationsplein. Het weer kon iets beter, maar de tentjes zorgden voor enige beschutting. Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

Bert Provoost

De burgemeester Walter Horemans (CD&V) gaf in zijn speech een overzicht van de mooiste en belangrijkste momenten van 2018. maar hij keek ook vooruit met een blik op de komende jaren. "We staan voor grote uitdagingen om nog een beter Berlaar te realiseren. Het fietspad N10 en fietsostrade staan hoog op de verlanglijst. De Sint-Pieterskerk wordt gerenoveerd, er wordt een nieuwe sport- en evenementenhal gebouwd, een administratief centrum en de Pastorijstraat en kerkomgeving wordt heraangelegd. Ook vormen we het park aan Berlaarhof om tot een bewegingspark en zal de Heideroosstraat en het Kardinaal Cardijnplein worden aangepakt."

"Deze projecten gaan hand in hand met een paar grote private ontwikkelingsprojecten. Er zijn op korte termijn meer dan 400 wooneenheden extra gepland waarvan een 60-tal sociale. Berlaar gaat veranderen, maar toch willen we aandacht vragen en klemtoon leggen om het landelijk karakter. Want daar liggen we allen toch een beetje wakker van. Maar stilstaan, dat is achteruitgaan", zo besloot Horemans.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio