Gratis festival Jour Tibour neemt gas terug: "Sabbatjaar in 2019"

Foto: RR

Gratis festival Jour Tibour neemt gas terug: "Sabbatjaar in 2019"

Print
Nijlen - Het Nijlense gratis festival Jour Tibour zal in 2019 niet georganiseerd worden. Dat meldt organisator Gunther Melis, die jeugdconsulent van de gemeente is.

Normaal was het tijd voor de elfde editie. Maar de organiserende ploeg trekt er nu tijdelijk de stekker uit. “Terwijl collega-festivals volop in de voorbereidingen zitten voor hun komende editie, nemen wij even gas terug.” aldus Gunther Melis. 

“In augustus 2019 zal er geen Jour Tibour zijn. Ons organiserende team neemt een sabbatjaar. Een festival organiseren is een ingewikkelde puzzel met ontzettend veel vrijwilligersinzet. Na onze tiende editie besloten heel wat vaste vrijwilligers een stapje terug te zetten en dus gaan we in 2019 dan ook op zoek naar een nieuwe lading enthousiastelingen die Jour Tibour als een muziekfestival door en voor jongeren willen organiseren. Op naar 2020!”

Het gratis festival kon de laatste jaren steeds 5000 of meer muziekliefhebbers naar het park Tibourschrans lokken. Vorig jaar diende het festival wel uitzonderlijk in het Beekpark georganiseerd te worden omdat er door de droogte gevaar voor vallende takken was op de normale locatie. School Is Cool was toen de hoofdact. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio