© JDW

Paul Verbeeck gaat vrijdag dan toch maar langs bij de gouverneur voor eedaflegging

De Nijlense burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) zal vrijdag dan toch de eed gaan afleggen bij de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. Dat werd dinsdag beslist.

Bert Provoost

Verbeeck, die al voor de vierde termijn burgemeester wordt van Nijlen, had eerder te kennen gegeven dat hij een serieus agendaprobleem had en zou vragen om zijn eed af te mogen leggen op een ander moment. Als voorzitter van intercommunale Cipal moest hij komende vrijdag namelijk een belangrijke vergadering voorzitten waar alle 254 aandeelhouders, de gemeenten, aanwezig zijn. “De gouverneur had er op aangedrongen om toch aanwezig te zijn. Daarom hadden we afgesproken dat als er in het directiecomité eensgezindheid was over een belangrijk dossier, ik toch zou komen. Dinsdag hebben we dat uitgeklaard, zodat het vrijdag kan voorgelegd worden aan de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. Omdat iedereen op één lijn zit, hoef ik daar dus niet echt aanwezig te zijn en kan ik de eed gaan afleggen.”

Het dossier ging over het uittreden van de provincie uit de intercommunale. Paul Verbeeck zal voor de vergaderig bij Cipal vervangen worden door de burgemeester van Peer, die ondervoorzitter is.MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018DOEN!