Verkiezingen 2018 - Heist-op-den-Berg

© JDW

N-VA, Open Vld en Groen blijven ook samen praten: "Geloven in vernieuwend traject"

Naast het initiatief van CD&V en PRO Heist, die inhoudelijke gesprekken gaan voeren en alle andere partijen uitnodigen om mee te doen, blijven ook de andere partijen niet stilzitten. N-VA, Open Vld en Groen geven aan dat ze ook samen blijven praten om een coalitie te vormen.

"We zetten de gesprekken verder. Bijna dagelijks hadden we gesprekken en die zijn tot op heden positief”, zegt Jan Moons (N-VA). Patrick Feyaerts (Open Vld) treedt hem bij. “We geloven nog steeds in het inhoudelijk en vernieuwend traject dat we nu afleggen”, stelt hij. "Een goed bestuursakkoord zullen we niet bereiken met een debat in de media”, besluit Bart Van Asten (Groen).

Zo zijn er twee parallelle denksporen, met ofwel CD&V ofwel N-VA aan het roer van een coalitie. Geen van de twee heeft momenteel een meerderheid binnen handbereik: de combinatie N-VA-Open Vld-Groen is goed voor 15 zetels, terwijl CD&V-PRO Heist 14 zetels vertegenwoordigt. Om een meerderheid te vormen, is het in Heist nodig om als coalitie minstens 18 zetels te halen op 35. ETA+ heeft 2 zetels, Vlaams Belang 4.

Verkiezingsnieuws