© JDW

© JDW

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Coalitie in Heist blijft uit: "De gesprekken zijn gaande tussen verschillende partners"

In Heist-op-den-Berg is nog steeds geen coalitie gevormd. Er lopen gesprekken, maar die hebben nog niet tot een doorbraak geleid. Volgens burgemeester Luc Vleugels (CD&V) kan het zelfs nog enkele dagen duren.

Bert Provoost

"Er is nog geen witte rook. We hebben nog geen volledig akkoord. De gesprekken zijn gaande tussen verschillende partners, maar zonder dat er voorlopig een meerderheid uit de bus is gekomen. Dat zal waarschijnlijk in de loop van de volgende dagen zijn", zegt de burgemeester.

"Normaal wil iedereen zo snel mogelijk een doorbraak. Maar we hebben de coalitievorming over de avond van de verkiezingen getild en nu speelt tijd minder een rol. Mensen koppelen nu uitgebreid terug naar hun achterban. Ik heb alleszins het gevoel dat we, zoals ik zondag al zei, alle troeven in handen hebben. Dat gevoel heb ik door de contacten die gelegd zijn. We hebben een grote impact op het proces van meerderheidsvorming. Ik heb niet het gevoel dat we aan de kant zullen staan", aldus Vleugels.

Twee grote scenario's zijn nog steeds mogelijk: ofwel gaan CD&V en N-VA samen aan de slag. Zij zijn de twee grote blokken en zouden een ruime meerderheid halen. Het zou de meest 'simpele' oplossing zijn, maar op de avond van de verkiezingen werd die samenwerking alvast niet bezegeld. Ofwel komt er een 'meer ingewikkelde' vierpartijenoplossing, waarbij CD&V of N-VA samen met Open Vld en PRO Heist gaan, aangevuld met Groen of zelfs ETA+. Die laatste partij houdt de lippen liever stijf op mekaar. "Of we mee willen besturen? Daar zeggen we liever niets over", reageert Jan Baestaens van ETA+. Groen gaf zondag al aan dat meebesturen een droomscenario zou zijn. "Tenminste, als het inhoudelijk ook klopt", aldus Bart Van Asten.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio