© KVRO

Bij groot scherm Zonderschot verwachten ze dat straks alle records gebroken worden: 500 bakken bier staan klaar

De kwartfinale tegen Brazilië belooft heel wat volk op de been te brengen bij de grote schermen. En dat zal bij het grootste evenement op grondgebied Heist-op-den-Berg in Zonderschot niet anders zijn. De organisatoren verwachten straks zo'n 3000 supporters en dat zou een absoluut record zijn.

Bert Provoost

Tegen Engeland zakten zo'n 2600 mensen af naar het groot scherm aan de Withofstraat. In de achtste finale tegen Japan was dat opnieuw een recordaantal van 2700. "Vanavond verwachten we rond de 3000 mensen tegen Brazilië. Het is natuurlijk ook Rock Werchter, Chirofeesten in Heist en vakantieperiode. Maar toch denken we dat het record gaat sneuvelen voor deze unieke match", zegt Steven Heremans van de organisatie.

De vorige keren was het al flink druk op het terrein. "Dat zal nu niet anders zijn, maar we nemen extra maatregelen. Zo hebben we voor vanavond vier extra damestoiletten in gebruik, want daar liepen de wachttijden op. We vragen straks ook aan de mensen om hun flesjes zelf in de bakken te zetten, dat helpt ons enorm. We hebben vanavond een dertigtal helpers die alles mee in goede banen leiden. Er is eigen security en ook de politie houdt de hele avond een oogje in het zeil. De vorige wedstrijden zijn alvast prima verlopen", zegt Steven.

Ook bier zal er normaal gezien genoeg zijn. "We verwachten zo'n zeven palletten bier te verkopen én op een pallet staan zeventig bakken, goed voor ongeveer 500 bakken dus", klinkt het.

Russia 2018 op groot scherm is een organisatie van supportersclub De Baar en Bochizon. De opbrengsten gaan naar de nieuwe chirolokalen van Chiro Zonderschot. Het scherm is 28 vierkante meter groot.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio