© RR

Verkiezingscampagne zonder ‘rimram’ aan borden komt er niet

Een verkiezingscampagne zonder de vele verkiezingsborden. Dat was de vraag van onafhankelijk raadslid Jan Zander op de jongste gemeenteraad.

Bert Provoost

“Er worden door alle partijen traditioneel veel milieuonvriendelijke methoden gebruikt om de stem van de kiezer te winnen. Vooral de abnormaal vele, soms erg slordige verkiezingsborden zijn vaak een doorn in het oog van de doorsnee burger. Die wraakroepende rimram moet weg. Ook de enorme hoeveelheden verkiezingsdrukwerken die in de brievenbussen werden gedropt wekken wrevel op. Daarom stel ik voor om tussen de partijen af te spreken om een milieuvriendelijke campagne te voeren in Nijlen. Het gemeentebestuur zou dan extra officiële aanplakborden kunnen plaatsen, waarop elke lijst een evenredige ruimte krijgt. Wie dit niet goedkeurt, is hypocriet”, aldus Zander.

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) zegt dat hij een rondvraag heeft gedaan bij de politieke fracties. “Er is geen eensgezind draagvlak om een akkoord hierover te bereiken. Al denk ik wel dat bij veel partijen er een accentverschuiving zal zijn richting sociale media. Of we extra gemeentelijke plakzuilen kunnen plaatsen, zullen we wel zeker bekijken. Verbieden kunnen we het zetten van borden sowieso niet doen, omdat dat een inperking van de vrije meningsuiting zou zijn.”

Het voorstel werd enkel goedgekeurd door onafhankelijken Jan Zander en John Van Laer, de rest van de gemeenteraad onthield zich of stemde tegen. Groen verduidelijke wel dat het traditioneel ecologische druktechnieken gebruikt en het dat ook nu zal doen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio