Verkiezingen 2018 - Heist-op-den-Berg

© RR

Nieuwe vrouwen krijgen hoge plaatsen op CD&V-lijst

De Heistse CD&V heeft de lijst voor de verkiezingen bekendgemaakt die is goedgekeurd door de leden. Opvallend is dat veel vrouwelijke nieuwkomers een hoge plaats op de lijst krijgen.

Bert Provoost

“We hebben 17 nieuwe mensen om de lijst te versterken. Zes van die nieuwelingen zijn jonger dan 30 jaar waarvan er vier zelfs jonger zijn dan 25 jaar”, somt voorzitter Wim Ceuls op.

De tweede plaats na burgemeester en lijsttrekker Luc Vleugels uit Wiekevorst is voor Ann Van den Meutter uit Heist-centrum, die zich wil inzetten voor het handelscentrum van de gemeente. Op drie staat Eric Verbist uit Heist-station, die de vorige twee verkiezingen als lijstduwer fungeerde en zo meer dan 2000 voorkeurstemmen behaalde en nu na de burgemeester de hoogste mannelijke plaats krijgt.

Hooggeplaatste vrouwelijke nieuwkomers zijn Ilse Heremans op vier, Tine Verloy op zes en Clara Dupont op acht. Schepenen Wim Van den Bruel op vijf en Dirk Van Noten op zeven bekleden de andere hoge plaatsen op de lijst. De huidige legislatuur heeft CD&V enkel mannelijke schepenen.

Carl Verelst is zoals eerder bekend is gemaakt de lijstduwer, op de voorlaatste plaats staat gemeenteraadsvoorzitter Bernadette De Cat.

Verkiezingsnieuws