© DV

PVDA wil containerpark gratis maken

De Heistse afdeling van de linkse partij PVDA heeft donderdagavond in het CC de resultaten bekendgemaakt van een bevraging die ze hebben gedaan bij 526 Heistenaars.

Bert Provoost

“Er zijn vier thema’s die het belangrijkste zijn gebleken voor de Heistenaars”, zegt lijsttrekker Jeroen Spruyt. “Gezinnen, ouderenzorg, afval en mobiliteit. Zo is er vraag naar voldoende en betaalbare kinderopvang en meer klassen met minder leerlingen, waarbij niemand schrik moet hebben dat er geen plaats meer is in een bepaalde school.”

“Op het vlak van ouderenzorg moet er volgens de bevraging iets gebeuren aan de kostprijs van rusthuizen en moet de thuishulp en dergelijke uitgebreid worden.”

“In verband met afval hebben de Heistenaars het gevoel dat er teveel zwerfvuil is en dat de mensen die wél goed sorteren gestraft worden door de hoge tarieven. Daarom stellen we voor om de afvalophalingen volledig gratis te maken en ook geen kosten meer aan te rekenen voor het containerpark. Er is in Heist ook een achterstand qua veilige fietspaden en een gebrek aan buslijnen naar de deelgemeenten. Het busvervoer zou ook vergroend moeten worden, bijvoorbeeld door bussen in te zetten die op waterstof rijden”, klinkt het.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio