Eerste reacties op okerkleurige Bergstraat: "Frisse kleur, maar voor hoe lang?"

Print
Heist-op-den-Berg - De aannemer heeft vrijdag de afwerkingslaag van het nieuwe asfalt in de Bergstraat aangebracht. Voortaan zal de Bergstraat een okerkleurig wegdek hebben.

Heel wat mensen hielden de werkmannen nauwgezet in de gaten. De algemene eerste indruk over het okerkleurig asfalt was positief. "Een mooie, frisse kleur", klonk het uit verschillende monden. Al was niet iedereen overtuigd van de duurzaamheid. "Gaat de kleur niet snel lelijk worden van de uitlaatgassen of vol strepen staan als er auto's en zwaar vervoer op remmen", vroef onder andere buurtbewoner Hugo Van Roey zich af.

Volgens de arbeiders die het asfalt hebben aangelegd zorgen uitlaatgassen niet voor kleurverschil. Remmende voertuigen kunnen inderdaad wel bandensporen achterlaten. 

De heraanleg is maar tijdelijk en gebeurde om de lamentabele staat van het wegdek te verhelpen. Binnen enkele jaren zal de winkelstraat helemaal opnieuw worden aangelegd, mogelijk met enkelrichting. 

Vanaf zaterdag zal de Bergstraat opnieuw overrijdbaar zijn. De oude metalen obstakels keren niet meer terug, spoedig worden zware bloembakken geplaatst om het verkeer af te remmen. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio