Bouw academie gaat van start: ingrijpende gevolgen voor verkeer

Foto: RR

Bouw academie gaat van start: ingrijpende gevolgen voor verkeer

Print
Heist-op-den-Berg - De bouw van een nieuw gebouw voor de teken- en muziekacademie in Heist-op-den--Berg zullen een grote impact hebben op de verkeerssituatie in de omgeving van de academie.

Het bouwproject van de academie vereist grote kraanwerken. Om het nodige materiaal ter plaatse te krijgen en om de klasunits te installeren, wordt de Oude Godstraat volledig afgesloten op 28 en 29 mei en van 12 tot en met 15 juni.

De tijdelijke klaslokalen in de vorm van modulaire units worden verplaatst naar de voorzijde van de academie in de Oude Godstraat. Door deze ingreep verandert de verkeerssituatie in deze straat, tussen de kruispunten met Bergop en Frans Coeckelbergsstraat en met Herentalsesteenweg. Omdat de klasunits een gedeelte van de rijbaan innemen, versmalt de berijdbare zone van de Oude Godstraat. Vanaf 30 mei is hier enkel nog eenrichtingsverkeer mogelijk. Vanuit de Herentalsesteenweg kan nog richting Bergstraat gereden worden.

Door deze ingrepen wijzigt de voorrangsregel op het kruispunt Frans Coeckelbergsstraat en Oude Godstraat. De vaste voorrang van rechts wordt opgeheven tijdens de duur van de werken. Leopoldlei en Frans Coeckelbergsstraat worden voorrangswegen.

De wegversmalling in de Frans Coeckelbergsstraat wordt ook verwijderd. Dit is nodig om de doorstroming in deze straat tijdens de duur van de werken in de Oude Godstraat te garanderen. Er komt wel een kleinschalige kiss & ride-zone in de Oude Godstraat, tussen de klasunits en café Den Hosp. Het gaat om een beperkt aantal plaatsen, waar leerlingen kunnen gebracht en opgehaald worden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio