Nieuwe datum voor afgelast nieuwjaarsvuurwerk is gekozen

Foto: PH

Nieuwe datum voor afgelast nieuwjaarsvuurwerk is gekozen

Print
Heist-op-den-Berg - Op het Cultuurplein zal half september een taptoe worden georganiseerd. Het wordt een muzikaal programma met onder meer alle Heistse fanfaremuzikanten die een gelegenheidskorps zullen vormen. Het door het slechte weer afgelaste vuurwerk van de nieuwjaarsreceptie zal die dag gebracht worden.

Het gemeentebestuur en de Koninklijke Groepering ReserveOfficieren Gewest Mechelen vzw organiseren, onder auspiciën van de Ridders in de Orde van de Zwaan, op vrijdag 14 september 2018 om 20 uur een taptoe op het plein voor het Cultuurcentrum. 

Het wordt een muzikaal programma met onder meer een eerste deel waarbij alle Heistse fanfaremuzikanten worden uitgenodigd om deel uit te maken van een gelegenheidskorps, een deel met parades van onder meer de Red Hackle Pipe Band en afsluitend een concert van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.

"Begin januari werd het nieuwjaarsvuurwerk afgelast omwille van de weersomstandigheden. Het werd uitgesteld naar een later moment. Nu hebben we beslist om dit te combineren met deze taptoe. Er zijn binnen het repertoire van de Gidsen muzikale mogelijkheden die dit perfect toelaten, composities zoals 'Music of the Royal Fireworks' van Händel die hiervoor zelfs zijn geschreven. Deze combinatie zal een spetterende apotheose kunnen opleveren", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V). 

Het college gaf de opdracht aan het Cultuurcentrum om in samenspraak met de dienst Toerisme en Cultuur een voorstel uit te werken om de Taptoe 2018 met dit vuurwerk af te sluiten. Ook de mogelijkheden van een stil vuurwerk moeten onderzocht worden. Dezelfde veiligheidsvoorbereidingen en -voorzieningen zullen worden getroffen als bij het nieuwjaarsvuurwerk, zo klinkt het nog. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio