Aankoop gronden Molenzonen door gemeente op de helling

Foto: JDW

Aankoop gronden Molenzonen door gemeente op de helling

Print
Heist-op-den-Berg - De ambitie van de gemeente om de gronden aan de terreinen van voetbalclub Molenzonen uit Hallaar aan te kopen, staat op de helling.

Enkele maanden geleden werd het toekomstplan voorgesteld waarbij de gemeente op termijn een grote sporthub voor de voetbalclub en nog enkele andere buitensporten zou ontwikkelen rond de huidige terreinen. “Het OCMW van Lier wil als eigenaar nu niet meer verkopen. Wij hebben voorgesteld om dan op zeer lange termijn te huren”, aldus sportschepen Nand Blauwens (Open Vld). 

Oppositiepartijen N-VA en ETA hekelden op de gemeenteraad van dinsdagavond de euforische stemming bij de meerderheid over de sporthub. “Ook een landbouwer die een stukje grond bezit wil blijkbaar niet verkopen. Er is dus nog niet het begin van een oplossing, buiten wat dromen”, klonk het. 

Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) gaf aan dat het nu de bedoeling is om er voor te zorgen dat Molenzonen kan blijven spelen in de huidige accommodatie, maar dat op termijn de sporthub met nieuwe infrastructuur het einddoel blijft. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio