Serviceflats zijn al te vaak moeilijk vindbaar voor hulpdiensten

Foto: RR

Serviceflats zijn al te vaak moeilijk vindbaar voor hulpdiensten

Print
Nijlen - De serviceflats aan de Kerkevelden in Nijlen zijn voor hulpdiensten niet altijd makkelijk te vinden. De buurt vraagt daarom een extra wegwijzer.

De vraag werd formeel gesteld door René Van Goubergen (Open Vld) op de gemeenteraad. “Bestuurders rijden de Kerkevelden in via de Guido Gezellestraat en moeten dan links of rechts draaien. Hulpdiensten slaan negen van de tien keer linksaf naar het grote plein richting de school, terwijl ze meestal moeten zijn in één van de 22 serviceflats of in één van de 20 kleinere huizen aan de andere kant. Maar die zone lijkt voor de meeste bestuurders van de ziekenwagen onbekend terrein”, legt hij uit. 

“De bewoners van de serviceflats moeten meestal op de straat armzwaaiend de weg wijzen aan de hulpdiensten. Het gebeurt geregeld dat ze ’s tien minuten moeten zoeken. Daarom zou het veel veiliger zijn als er bij de splitsing een richtingaanwijzer naar de serviceflats gezet zou worden”, stelt Van Goubergen voor. 
Schepen van Mobiliteit Paul Laurijssen (CD&V) wil de bewoners tegemoet komen. “Als een bordje de veiligheid verhoogt, zullen we dat doen”, klinkt het.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio