Hondenpoep aan school in Nijlen wekt ergernis

Foto: N-VA

Hondenpoep aan school in Nijlen wekt ergernis

Print
Nijlen - Aan de achterzijde van de Goezo!-school aan de Klokkenlaan in Nijlen is er veel overlast door hondenpoep. De N-VA wil het stuk grond omvormen tot hondenweide, maar het gemeentebestuur ziet dat anders.

“Ter hoogte van de Zavelweg en de Koekoekstraat ligt er naast het pad dat leidt naar de school een braakliggend terrein dat vaak gebruikt wordt als hondenweide. De eigenaars van de honden die er hun behoeften doen vinden het niet nodig de uitwerpselen op te kuisen. Voor de schoolgaande jeugd en alle passanten, is dit uiteraard geen fraai zicht. Er hoeft niet altijd repressief opgetreden te worden. Misschien kan er een hondenweide worden aangelegd met een vuilbakje”, suggereert raadslid Stefaan Bruyninckx (N-VA).

Schepen van Milieu Carrie Verelst (CD&V) heeft een andere visie op de zaak. “We kunnen niet elke plek waar overlast is door hondenpoep omvormen tot een hondenweide. In elke deelgemeente hebben we er nu al één en dat lijkt ons voldoende. Ook daar moeten de eigenaars van de honden de hondenpoep trouwens opruimen. In gevallen van nalatigheid kan het GAS-reglement over het bevuilen van de openbare ruimte soelaas bieden. We zullen dit aanhoudende probleem doorgeven aan de politie, zodat die kunnen optreden.”

“Het stuk berm en het braakliggend terrein zijn trouwens eigendom van de gemeente. Door het tekort aan parkeerplaatsen aan de school is gevraagd aan de leerkrachten om daar te parkeren in plaats van langs de weg”, aldus Verelst. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio